Relics, Ruins Seaside, Bodrum

RELICS
Duration: 4 July 2022 - 15 September 2022
Participating Artists: Canan Savas, Cem Sagbil, Jake Michael Singer, Jeff Robb, Kubra Dogu, Kubra Yarar, Mehrnoush Esmaeilpour, Murad Babadag, Rahsan Duren, Reka Nyari, Sandra Cavdar, Sinan Polvan, Yasemin Vardarlılar
Curator: Ayse Pinar Akalin
Creative Director: Taner Yılmaz
_______________________________________________________________
MUSE CONTEMPORARY RUINS BODRUM'DA KAPILARINI AÇTI

Otantik ve şık atmosferi içerisinde gerçekleştirdiği sanat etkinlikleri başta olmak üzere, antik kalıntı görünümlü taş duvar ve içinde birbirinden renkli sanat eserlerinin yer aldığı Esma Sultan Yalısı'na benzeyen taş binası ile misafirlerini büyüleyen Ruins Bodrum, türk ve yabancı olmak üzere 13 sanatçının yer aldığı karma sergi ile sanatseverleri ağırlıyor. 

Geçtiğimiz gün kapılarını açan ve Muse Contemporary bünyesinde yer alan sergide,  Canan Savaş, Cem Sağbil, Jake Michael Singer, Jeff Robb, Kübra Yarar, Kübra Doğu, Mehrnoush Esmaeilpour, Murad Babadağ, Rahşan Düren, Reka Nyari, Sandra Çavdar, Sinan Polvan ve Yasemin Vardarlılar gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.

Relics” yani kalıntılar anlamını taşıyan sergi, resim, heykel, fotoğraf ve seramik gibi farklı disiplinlerden eserler içeriyor ve mekanla bu anlam içeriğinde bütünleşiyor. Cem Sağbil ve Jake Michael Singer’ın dış mekânda konumlandırılmış heykelleriyle beraber ayrıca dünyanın bir numaralı lentiküler fotoğraf sanatçısı Jeff Robb’un ve New York’lu fotoğraf sanatçısı Reka Nyari’nin eserleri bulunuyor. Sinan Polvan’ın genel hatlarıyla geleneksel ikonları çağrıştıran eserleri ise  klasik figüratif imgeleri aykırı dokunuşlarla birleştiren sentezler sunuyor.

Ruins Bodrum, sergi dışında çeşitli sanat ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.